Wijn zoeker

Zoek


JM Sélèque

Het verhaal van Seleque start in 1965, toen Henri Seleque de eerste percelen aanplantte. De eerste jaargangen werden de druiven aan de coöperatie geleverd, en stelselmatig werd de eigen productie van Champagne verhoogd. Vanaf eind de jaren ’70 werden alle druiven zelf tot Champagne verwerkt. In alle rust en stilte werkt dit huis thans op een zeer stabiele en kwalitatieve manier.
Vandaag telt Seleque 13ha wijngaarden, verdeeld over 9 gemeenten (waarvan 4 in Premier Cru). We bevinden ons vlakbij Epernay, en ook bij Seleque is Chardonnay de belangrijkste druif. De stokken zijn er tot 60 jaar oud.
Seleque is voor ons een huis van vertrouwen, steeds weer die precieze, frisse en minerale stijl. Evenwichtige, speelse Champagnes die een plezier zijn om te drinken. Hun Cuvée Spéciale is meer dan alleen een visitekaartje, het is een oerdegelijke Champagne die heel wat allures heeft. De Or Blanc is een krachtige en toch minerale Blanc de Blancs, terwijl de Millésime een complex pareltje is.

In 2012 werd Seleque opgesplitst in Champagne Jean Seleque en Champagne Jean-Marc Seleque. We volgen verder de jonge, gemotiveerde Jean-Marc Seleque die met zijn biodynamische werkwijze zich stilaan een weg naar de top aan het banen is. Jean-Marc gebruikt een lagere dosage en de Champagnes bezitten nog meer precisie.

Ontdek onze wijnen