Wijn zoeker

Zoek


Knab

Pinot Noir is ’s werelds moeilijkste rode druivenras. Heel veel slechte wijnen, veel middelmaat, weinig goeds en zelden groots. Maar als Pinot Noir groots is, dan is het waarschijnlijks de meest complexe en geniale wijn die je je kan inbeelden: een virtuose finesse. Pinot Noir leeft niet van concentratie, maar van fijne nuances, en laat dit net de kracht van Duitsland zijn. Duitsland is een belangrijke Pinot Noir producent, en heeft enkele geniale wijnboeren die deze druif perfect aanvoelen. Uit Duitslands meest warme en zuidelijkst gelegen gebied, Baden, selecteerden we dit  topdomein dat een ode brengt aan de Pinot Noir. Maar niet alleen voor Pinot Noir,  deze regio is gekend omwille van de oude vulkanische bodems die perfect zijn voor alle Pinot varianten, waaronder de Pinot Blanc en Pinot Gris.
Weingut Knab is op een decennium tijd uitgegroeid tot de top in Baden, met in verhouding zeer eerlijke prijzen.
Thomas en Regina Rinker namen het domein begin de jaren 90 over. Je moet Thomas eigenlijk een beetje kennen, want de sympathieke nonchalance waarmee hij je ogenschijnlijk ontvangt, verbergt een gepassioneerde man die houdt van zijn prachtige regio. Een rit met zijn old timer Unimog door de wijngaarden is een belevenis. Hier zijn stijgingspercentages die Moezelallures krijgen. Sinds enkele jaren is zoon Johannes mee aan boord en de wijnen hebben nog aan expressie en complexiteit geworden. 

Dit stukje Duitsland hoort bij de warmste van het land. We bevinden ons in de Kaiserstuhl, een oud vulkanisch gebiedje, gelegen tussen de Rijn en het Zwarte Woud, niet ver van Colmar en Freiburg. De heuvels overstijgen de 600m niet, en in dit glooiend massiefje groeit een uitzonderlijk hoog aandeel Pinot druiven (Blanc, Gris en Noir). Het is hier zelfs te warm voor Riesling, vandaar dat je deze druif er amper vindt.

Ontdek onze wijnen