Wijn zoeker

Zoek


Steunpakket Ahr - Weingut J.J. Adeneuer en Weingut Bertram Baltes

zaterdag 17 juli 2021

“De zwartste dag in onze geschiedenis”. Dan moet je niet alleen even slikken, dan wordt het stil. Het gehele Ahrdal is over een lengte van 50 km compleet verwoest. Onze gedachten gaan naar iedereen die schade heeft geleden, het menselijk leed is groot. Of dat nu in België, Nederland of Duitsland is. 

Na vele jaren samenwerking zijn de families Adeneuer en Bertram-Baltes vrienden geworden. We waren erg bezorgd of iedereen wel in veiligheid was. Dat is gelukkig het geval, maar de schade voor hen (en voor alle andere bewoners) is immens. Werkelijk al het materiaal is stuk, de gebouwen zijn zwaar beschadigd en deels zelfs ingestort. Opruimen wordt moeilijk, de bruggen over de Ahr zijn er niet meer. De vraag is nog maar hoe de oogst van dit jaar kan worden binnengehaald. We vernemen dat wijnbouwers uit andere regio’s bezig zijn met reddingsplannen.

Alle beetjes helpen. Daarom stelden we een pakket samen van enkele bijzondere wijnen van Weingut Adeneuer en Bertram-Baltes. De drie perceelselecties van Bertam-Baltes zijn bovendien de enige flessen die we van deze wijnen hebben kunnen krijgen. Ons jaarcontingent zeg maar. Deze wijnen zijn enkel beschikbaar in dit pakket en kunnen niet apart worden besteld. Wijzelf schenken 25% van het pakket aan hen, en in de prijs van het pakket zit ook een steunbedrag van €30. Samen maakt dit €80,00 dat naar de domeinen gaat. Er zijn 48 pakketten, gratis levering aan huis.

Bertram-Baltes, Spätburgunder Hardtberg 2019 - €37,20

Bertram-Baltes, Spätburgunder Pfarrwingert 2019 - €43,80

Bertram-Baltes, Spätburgunder Rosenthal 2019 - €43,80

Adeneuer, Frühburgunder 2019 - €20,90

Adeneuer, Spätburgunder N°2 2018 - €22,00

Adeneuer, Spätburgunder Kleine Kammer 2019 -  €29,60

Subtotaal = €197,30

Steunbijdrage voor de wijnbouwers = €30,00

Totaal, inclusief gratis verzending = €227,30

Totaal bedrag dat naar de wijnbouwers gaat = €80,00/pakket

Bestellen? info@vinikusenlazarus.be   

Het is onmogelijk in te schatten wat de toekomst voor de Ahr zal geven. We hopen het allerbeste, maar realistisch gezien zal de heropbouw lang duren. Het paradijs van die unieke stukje Duitsland is even een hel. Hartverwarmend zijn de vele steunacties die we opmerken, en dit voor iedereen. Waar ze ook wonen en wie ze ook zijn. Mochten iemand van jullie mensen kennen in nood, dan wensen we hen alle sterkte en moed toe.

Onze pakketten zijn al weg! We kunnen een mooi bedrag doorstorten naar onze domeinen, bedankt voor de snelle reacties!

 

Foto header: @picture alliance / dpa / Polizei 

Nieuwsoverzicht