Wijn zoeker

Zoek


Ontdek het boek "Wijnland Duitsland" met ons origineel wijnpakket

vrijdag 7 mei 2021

Onze vroegere collega Gerd Brabant en Marc Roovers hebben met Wijnland Duitsland een uniek naslagwerk geschreven. Een inspirerend boek, dat niet alleen heel wat achtergrond biedt over de wetgeving, de geschiedenis en de regio’s, maar ook elk wijngebied afzonderlijk belicht. Je vindt er specifieke informatie om elke wijnregio te doorgronden en portretten van wijnbouwers en persoonlijkheden die hen in al die jaren hebben geïnspireerd. Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen domeinen, restaurants en hotels. Kortom, een heerlijk boek om Duitsland als wijnland te begrijpen en te beleven. 
420 pagina's - hard cover

Om je een extra boeiend leesmoment te garanderen stelden we een pakket samen van 12 Duitse wijnen, waaronder enkele unieke en bijzondere flessen. Allemaal (of het domein, of de wijn) komen ze op de een of andere manier aan bod in hun boek. 

In dit pakket hebben zetten we 3 wijnen van Stefan Sander in ‘the picture’, waaronder 2 van vergeten, historische druivenrassen. Als bonus kunnen we samen met hem deze bijzondere wijnen virtueel proeven op vrijdag 28 mei om 20u.

Prijs voor het pakket gratis aan huis geleverd: €230 (MET boek)
Prijs voor het pakket gratis aan huis geleverd: €185 (ZONDER boek)
Wil je enkel het boek? In onze winkel hebben we een voorraadje liggen. Prijs is €45. 

Bestellen: info@vinikusenlazarus.be  

INHOUD PAKKET:
In de online tasting komen de wijnen 1, 2 en 9 aan bod
De link voor de online tasting zenden we enkele dagen vooraf

WIT

1. Sander, Grünfränkisch 2019, Rheinhessen
Dit zou wel eens het historische druivenras van Liebfraumilch kunnen zijn. Vergeet even wat Liebfraumilch vandaag is, in de middeleeuwen was het een geliefde wijn bij pelgrims die de wijn genoten van de Wormser Liebfrauenkirche. Grünfränkisch verdween als druif begin de 19de eeuw, maar wordt sinds enkele jaren weer aangeplant. En wees gerust, dit is een schitterende, droge en spannende wijn.

2. Sander, Riesling, Mettenheimer Loessterrassen 2019, Rheinhessen

3. Christmann, Riesling, Neustadt V. (Vogelsang) 2019, Pfalz
Nieuw perceel voor Christmann, één van de hoogst gelegen wijngaarden van de Mittelhaardt. Mosselkalkbodem. 

4. Wittmann, Silvaner 2020, Rheinhessen

5. Tom Glass, Silvaner, Untereisenheimer Höll 2019, Franken
Tom Glass is Australiër, ex-wijnmaker bij Dr. Heger (Baden) en am Stein (Franken) en goede vriend van Gerd. Hij heeft zelf een klein perceeltje en maakt ca. 1000 fl Bourgondisch getypeerde Silvaner. Indrukwekkend!

6. Weegmüller, Scheurebe 2019, Pfalz

7. Ansgar Clüsserath, Trittenheimer Apotheke, Riesling Kabinett 2018, Mosel

ROSE

8. Geil, Rosé 2020, Rheinhessen
Winnaar RoséCup 2021 Gourmetwelten: 94/100

ROOD

9. Sander, Fränkischer Burgunder 2019, Rheinhessen
Nog zo een historisch druivenras dat Stefan Sander heeft aangeplant. Wijdverspreid tijdens het Karolingische tijdperk (8ste eeuw), nadien verdween de druif tot ze enkele jaren geleden weer werd herplant. Dit moet je gewoon geproefd hebben! 

10. Adeneuer, Spätburgunder J.J. 2018, Ahr

11. Knab, Spätburgunder Holzfass, 2018, Baden

12. Jülg, Frühburgunder Réserve 2017, Pfalz
Sinds april 2021 is Jülg opgenomen bij VDP, een ongelooflijke bevestiging van het toptalent dat Johannes Jülg is. Deze Frühburgunder wordt exclusief voor Vinikus&Lazarus gebotteld.

Nieuwsoverzicht