Wijn zoeker

Zoek


Tim Fröhlich Riesling Champion 2013 Vinum Magazine

zaterdag 7 september 2013

Wat kunnen we nog aan superlatieven kwijt aan Tim Fröhlich. Een wijnbouwers met een geweldige focus, een Rieslingtalent zoals er maar weinigen rondlopen en elk jaar weer garant voor één van Duitslands beste Rieslingcollecties.

Uit het juryrapport (samengevat):

"Na Stephan Attmann (Weingut von Winning, ook in ons gamma), wint weer een wijnmaker die alles behalve mainstream Rieslings maakt. Rieslings die veelzijdig zijn, gerafineerd, complex, maar ook wat van de proever verlangen, want Tim zijn Rieslings zijn geen expressieve fruitbommen, hier staat herkomst, terroir op de voorgrond met een duidelijke "stenige", zilte en kruidige toon, wat de wijnen uniek maakt. 19 van zijn 20ha bevinden zich in Grosse Lage, en dit immens wijngaardpotentieel wil Tim ook consequent in zijn wijnen tot uitdrukking brengen. Tim is een "goeroe" van spontane gisting en naast de briljante puurheid, elegantie en fijnheid komt ook de unieke "wilde" karakteristiek van zijn Rieslings."

Naast deze titel voor Tim komen ook een aantal andere Riesling uit ons gamma in de schijnwerper met prachtige ereplaatsen:

Meest in het oog springend is dat de am Stein, Riesling LEISTE erste Lage 2012 tot 2de beste Riesling van de wedstrijd in de categorie "droge Riesling" is uitgeroepen. Een fantastische resultaat van die top Silvaner domein. Maar dat ook Riesling hier groots kan zijn, dat wisten we al langer.

Verder in de lijst van beste Rieslings in hun categorie:

Alexander Laible, Riesling*** CHARA 2012
Alexander Laible, Riesling*** alte Reben "SG" 2012
von Winning, Riesling REITERPFAD 2012

 

Nieuwsoverzicht