Wijn zoeker

Zoek


Spätburgunder trocken, Ahrweiler

2019

Adeneuer


Aan de instapwijn herken je de klasse van een domein. Van dit glas Pinot Noir zijn we echt wild. Er is de juiste lichtvoetigheid die je verwacht van een instapwijn, maar ook de ernst, de structuur en de mineraliteit van wat de Ahrregio zou moeten bieden in haar wijnen. In hoofdzaak afkomstig van percelen met een Loess-klei bodem wat in deze wijn aroma's van vuursteen, braambessen, bittere amandelen en een duidelijke kruidigheid geeft. Heerlijke, sappige structuur, zinderende frisheid en een fijne afdronk. Enkel oude houten foeders van 1000l werden ingezet.

Wat kan je je in godsnaam meer wensen van een Pinot Noir in deze prijsklasse? Dit is een fantastische prijskwaliteit en een must voor elke Pinot Noir-liefhebber.

Hochwasserwein: deze wijn werd gered uit de overstromingsramp in de Ahr in de nacht van 14 op 15 juli 2021. Dat het überhaupt nog mogelijk was om Ahrwijn te kunnen verkrijgen na de ramp in juli, is een klein mirakel. Dat de etiketten beschadigd zijn nemen we er met plezier bij!Druif : Pinot Noir / Spätburgunder
land : Duitsland
regio : Ahr
Appellatie : Ahr
Bodem : Loess-klei, leisteen
  
Lagering : Oude, houten foeders
Stijl : Medium, kruidig, fris
Serveren : In een breed glas op 17-18°C
Gastronomie : Gevogelte, gegrilde vis, charcuterie, gebakken zwezeriken,...
Bewaring : 2024
Alcohol % : 13,00%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 12,30

Meer over deze wijnbouwer