Wijn zoeker

Zoek


Riesling trocken, Morstein VDP.GG

2020

Wittmann


De oudste vermelde wijngaard van Westhofen, Morstein, kent geschriften die tot 1282 teruggaan. Als puur zuidelijk georiënteerde wijngaard, strekt de Morstein zich uit van Westhofen tot in het naburige Gundersheim. De wijngaard vertrekt vanuit het oerverloop van de Rijn tot op een hoogte van 240m met een hellingsgraad van 20% tot 25%. Op de top bevindt zich een plateau. Voor Morstein van Wittmann wordt een geprivilegieerd perceel van 4ha gebruikt.
In de bovenlaag zie je snel kleimergel met veel kalksteen. In de ondergrond transformeert zich dit tot kalksteenlagen, die voor een optimale voeding- en mineraaltoevoer zorgen, ook wanneer men met droogte te kampen heeft. De moeilijk te doorwortelen en stenige kalklaag, in combinatie met een late rijping waardoor een lange vegetatieperiode plaatsvindt, geeft Morstein Riesling een uniek spel tussen rijpheid (veel geel fruit) en een immense mineraliteit. De kalkinvloed is nog het duidelijkste in de smaak te merken: haast ziltig, met een indrukwekkende structuur.
Hoogte: 180-240 m • Bodem: Kleimergel, veel kalkstenen

Staat de laatste jaren onafgebroken aan de top van Riesling wereldwijd. Het magazine Falstaff plaatst Morstein zelfs bij de 100 meest legendarische wijnen ter wereld sinds 2000

UITVERKOCHT


Druif : Riesling
land : Duitsland
regio : Rheinhessen
Appellatie : Rheinhessen
Bodem : Kalk, zanderige leem
  
Lagering : Inox en oude, houten foeders
Stijl : Mineraal, breed en finesse, complex
Serveren : In een breed glas op 10°
Gastronomie : Het fijnste viswerk, schaal- en schelpdieren, meditatiewijn,...
Bewaring : 10 jaar en meer vanaf oogst
Alcohol % : 12,50%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 

Meer over deze wijnbouwer